In Blog

Wanneer de tijden veranderen moeten wij mee te veranderen om succesvol te zijn, te worden en te blijven. Ook wel: when the going gets tough, the tough get going! De tijden zijn ‘tough’ geworden, het is crisis. Nu moeten wij nog ‘tough’ worden, zeg maar ‘tof’. In eerdere blogs had ik het over het Nieuwe Werken en de Nieuwe werknemer, lees die blogs hier.

Het nieuwe denken vereist een aantal basisregels, dingen waar je vanuit moet gaan. Het gaat om mindset en attitude.

Uitgangspunt: Ga er van uit dat je alles wat je wilt bereiken ook echt kunt bereiken, mits je de volgende leefregels toepast:

  1. Geloof in jezelf (hoe?).
  2. Kijk goed naar jezelf en maak een analyse van je sterke en zwakke kanten.
  3. Investeer in jezelf.
  4. Zoek een coach. Hij helpt je je zwakke kanten te verbeteren.
  5. Wees bereid te betalen. Het universum staat open voor iedereen. Iedereen heeft dezelfde kansen. Alleen je moet betalen en je moet vooruit betalen. En dat is nieuw. Iedereen wacht tot iets ze in de schoot wordt geworpen. Gratis en voor niets. Maar dan kun je in deze tijd heel lang wachten. Help het geluk liever een handje door in jezelf te investeren.
  6. Zoek niet de goedkoopste, maar zoek de allerbeste.
  7. Ga naar degene die al heeft bereikt wat jij wilt bereiken.
  8. Denk meer in kwaliteit dan in kwantiteit. Ik ken een gerenommeerd glazenwassersbedrijf dat graag uren wil maken. Ze bieden zeg maar glazenwassers aan tegen een dubbeltje per uur. Ik verdien liever 1 euro voor 1 glazenwasser dan 10 voor een dubbeltje. De meeste mensen zakken voortdurend in de prijs. Dat is een heilloze  weg. Wanneer je eenmaal de bodem hebt bereikt, waar wil je dan nog naar toe? Ik stijg juist met mijn prijzen. Maar ik zorg wel dat ik het allerbeste resultaat lever.
  9. Zoek informatie. In het nieuwe denken ben je niet afhankelijk voor anderen van informatie en kun je dus ook niet zo makkelijk genept worden. Op internet staat alle informatie en kennis die maar denkbaar is. Maak daar gebruik van.
  10. Kopieer succesvolle mensen. Zoek uit hoe anderen het hebben gedaan en kijk of dat ook voor jou kan werken. Dit doen maar weinig mensen. Ze volgen liever de gebaande paden.  En succesvolle mensen volgen die niet vaak. Het vergt durf om iets anders te doen dan de rest.  Durf jezelf te zijn!

Charlon Imamdi

Directeur/eigenaar uitzend-en detacheringbureau Multi-Traject.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter

0